24 sep. 2023

Memira - kritiken man vill gömma.

 

Det är oerhört märkligt att Memira får fortsätta med sina ögonoperationer.
Jag ser på webben att de lagt ner oerhörda pengar på att dölja sanningen om alla misslyckade operationer på sökmotorerna. Skriver du ord som ögon+synfel+operera+skador+skadestånd+misslyckad+ögonoperation+klagomål+sanningen+fruktansvärt+ont+memira
,,,med Memira sist - så har de i alla fall betalat stora pengar för att trycka ner sanningen. Ett digert arbete för att tysta sanningen om alla misslyckade operationer.
 
Första gången jag uppmärksammade detta var när min dotter skulle göra en ögonoperation hos dem. Jag gick in och läste om dem, och lovorden haglade - VILKET GJORDE MIG MISSTÄNKSAM.
VART var kritiken?

 

SEO och Trustpilot

Jag insåg att de tagit hjälp av SEO-byråer (Search Engine Optimization) för att dölja kritiken - och började alltså göra mitt eget gräv. Mitt arbete gav resultat i form av mängder av kritik i motvikt till all fabulerad reklam, lögner och manipulationer som Memira lagt miljontals kronor på.
 
 Det finns över 250000 sökmotorer så mitt råd är att innan du ska göra något ingrepp - oavsett typ - så sök efter den sanna informationen på någon av de mindre etablerade sökmotorerna.
 
TRUSTPILOT - går absolut inte att lita på. Det är en service som företagen betalar för att bli rosade - vilket de blir med hjälp av betalda skribenter som Memira köpt via SEO-företagen. De betalar till och med för EN stjärna (sämst omdöme) och omdömen som detta 
"Ljudmässigt usel pausmusik i…
Ljudmässigt usel pausmusik i telefonsvararen.
För snabb informationsgivning - omväxlande på engelska. Valet av språk bör ligga först, ta även bort överskottsinfo. Många synskadade patienter är äldre och med nedsatt hörsel. Ombokningen stängd mellan 11 och 13.
Tänk på att telesvararen är många kunders första kontakt med Memira."
 
,,,den typen av blaha blaha och oförarglig kritik - utan sanningarna om livslånga skador,,,hittar man på en stjärna eftersom många går in och kollar den negativa kritiken först i villfarelsen att den ska gå att lita på.
 

Ett axplock av kritiken

 
"Jag fann denna konversation nu, när jag desperat, ledsen & så utlämnad efter min ögonoperation som gjordes på Memira oktober -19. Har förlorat inte bara att se bra, utan fått kronisk huvudvärk, ruptur på vä näthinna av glaskroppsavlossning, rester från det två omgångar på ögonsjukhus för laser skott för att täppa till läckan av näthinnans hål, kunde blivit helt blind. Memira vill inte stå för att detta har med det linsbyte jag gjort hos dem. - - - Förlorat jobb & inkomst, för nu kan jag inte som jobbat som ekonom se på skärmar eller prestera längre, fått tre hjälpgöadögon av dem, inte fungerat. Nu utförsäkrad och AF kräver jobb, jag vill ju jobba, jämt, men hur när jag inte ser, och har så kraftig huvudvärk dygnet runt att jag inte sover, blev sjukskriven, blev nekad sjukpenning osv. Om ni visste, kan ni hjälpa, tipsa hur jag gör för att få upprättelse. Har tid till en specialist i Uppsala i mars hos Memira, vill inte de ska göra så jag blir ännu sämre, vågar jag det? Gjordes ju korrigering efter ca 6 månader ef första op, men det läkte tillbaks. Jag har förlorat allt pga dessa följder, ska de få komma undan med detta, då kommer detta fortsätta utan kontroller o krav på förbättringar samt tydliga o Sanna problem som nu göms o tystas ner."
 
"Jag håller just på med anmälan till Patientskadenämnden. Opererade mig på Memira för 2,5 år sedan. Opererat om ett öga. Har nu 3.0 i läsglasögon på vänstra och ser halvdåligt på höger. Har värk 24/7 och går på Alvedon. Har fått glaskroppsavlossnibg på bägge. Så livet är ett helvete. Sämsta beslut någonsin."
 
Det här verkar komma från en Whistleblower från insidan av Memira: 
 "Har 9 års erfarenhet av ett totalt misslyckande med massor av biverkningar med dimsyn och enorma ljudstörningar.
Det tråkiga är att jag bemöts som om det vore en lyckad operation då jag på syntavla läser 1.0.
Men att klara vardagen är som att bestiga kebnekajse
Förbjud dessa operationer då allt handlar om money och då skönmålar kliniken resultatet.
Passa er för att läsa memiras trustpilot då man lätt kan se att mycket är fejk då samma språk kommer igen på flera omdömen…. Typ.. jag ångrar bara en sak att jag inte gjorde detta tidigare."
 
"Jag vill varna alla som funderar på att operera ögonen för att slippa glasögon/inser. Reklamen lovar så mycket. Själv bytte jag linser vid Memira för drygt tre år sedan. Har varit på säkert 20 återbesök och ytterligare två operationer med laser. I går kväll blev jag inlagd på sjukhus o strax ska jag opereras då näthinnan lossnat. Orsak: linsbytet på Memira.
Jag hade aldrig bytt linser om jag anat vilket helvetet jag skulle drabbas av.
Som det ser ut just nu riskerar jag att bli blind på ena ögat."
 
"Funderare 2021-10-07 22:10
Hur ska man veta sanningen ? Doktorer som man pratar med , sitter och ljuger rakt i ansiktet?! Massor av människor som har blivit skadade för livet och detta fortsätter med stora reklamkampanjer och myndigheternas oviljan att ingripa. Hur många flera ska behöva blir drabbade? De som ha velat få sina ögon blir bättre , har blivit invalider. Hur är det möjligt? Vart ska man vända sig för att höra en objektiv omdöme ? Hur ska man skilja lögn fr sanningen? Snälla , hjälp mig att fatta ett rätt beslut. Vart ska jag vända mig ? Det står mera jag läser, det står mera förvirrad jag blir."

"Har gjort linsbyte och det var det största misstag i mitt liv. Varför jag tog beslut att göra det var att jag läst om alla fina omdömen som finns från memira . Det är 100% reklam för att påverka glasögonbärare att genomgå något som dom tjänar pengar på. Har drabbats av både linsrotation , fel styrka och blivit tvungen att göra fler ingrepp för att lösa detta vilket bara har försämrat min syn.
Det som varit mest plågsamt är att dom själva knappt reagerat att det blivit knas utan många gånger skyller på, att jag har för högt ställda krav och det är min individuella upplevelse men alla andra är nöjda.
Har även besökt den offentliga vården för detta och det bemötande jag fått där är just att det är väldigt farliigt att göra linsbyte och biverkningar får dom flesta. Sjukvården kirurger menar att linsbyte endast skall göras vid gråstarr pga. Riskerna. En läkare sa även att det blir aldrig bra för att den nya plast linsen är en sorts protes och att ersätta ögat naturliga så blir det biverkningar som kan vara svåra att leva med.
Det är ju inget som klinikerna vill tala om utan fortsätter att göra ännu mer reklam och speciellt så försöker dom påverka nya klienter i just att läsa om hur andra beskriver hur lyckliga dom nu är och allt varit så fantastiskt vilket jag menar är ren manipulation i dagens sätt att nå ut i sociala medier.
Om man läser på memiras omdömen på trustpilot så är det så onaturlig positiva upplevelser vilket jag ser som ren reklam
Mitt råd är läs på och även på utländska sidor."
 

Statistiken enligt verkligheten:

 
"I efterhand har jag två bekanta med mindre synfel, de fick bra syn utan biverkningar direkt efter. Två andra har fått olika problem, den enda har efter 3 operationer inte fått bra syn, nu rekommenderas han inte att göra fler försök, den andra fick näthinnelossning och ser nu dåligt permanent.

Bland mina bekanta och mig är det alltså 40% som lyckats" 
 
 
 
Kritiken fortsätter sida upp och sida ner. Och i inläggen hittar jag även en länk till ytterligare en sida där kritiken mot Memira haglar.
 
Ta för vana att alltid söka länge och väl efter medaljens baksida innan du tar ett beslut, oavsett vad det gäller. Om det inte finns någon verklighetsanknuten och realistisk kritik - då ska du söka extra noga och vara extra misstänksam. Undvik de stora sökmotorerna, ta någon av de andra 249999 du har att välja på - för inte ens maffian har tid och råd att manipulera alla.
 



Memira - kritiken man vill gömma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar