3 okt. 2017

Kejsarens nya kläderKEJSARENS NYA KLÄDER

Alla har väl hört sagan om Kejsarens nya kläder? Om inte annat så får jag väl berätta den nu. Min tolkning.

Det var en gång en kejsare som var en aning ”naiv” och mycket, mycket fåfäng. Det var några skurkar som insåg detta och tänkte att de skulle ta och blåsa kejsaren på lite stålars så de vände sig till kejsaren och sa att de var skräddare och skulle sy de vackraste kläder som nånsin gjorts till den fåfänge kejsaren, som inte kunde motstå denna frestelse.
Och skojarna började sy på de vackra kläderna med osynlig tråd. De sydde och sydde med den osynliga tråden och med jämna mellanrum lät de kejsaren prova kläderna framför spegeln. Och när han stog där framför spegeln, naken, i sina osynliga kläder, så berömde skojarna den fåfänge, naive kejsaren;
”Men ååååå så vackert, så fint det kommer att bli.” Kejsaren tyckte att det var lite märkligt för själv såg han inga plagg men eftersom han inte ville verka korkad så höll han med skojarna om att det nog inte var så tokigt.
”Vi ska bara sy in lite här och lägga upp lite där och även göra en matchande mantel.” sa skojarna.
Och fortsatte sy med den osynliga tråden.
När kejsaren stod framför spegeln och synade sina nya kläder så vågade undersåtarna inte annat än att att berömma kejsaren och hans nya kläder.
När ”kläderna” var färdigsydda så var det dags för kejsaren att visa upp sig för folket i sina nya kläder. (Vid det här laget hade skojarna försvunnit med pengarna de tjänat på att sy upp ”de vackra plaggen”.)

Kejsaren gick genom staden med sitt stora följe av betjänter och tjänstemän. Folket stod uppradade efter gatan och beskådade kejsaren där han skred i sin nya utstyrsel. Ett sus av beundran hördes och folket viskade och mumlade om kejsarens nya kläder.
Då plötsligt var det en liten pojke som sa, högt och tydligt: ”MEN KEJSAREN ÄR JU NAKEN!!!!”
,,,och det hade han ju mycket rätt i.

VAD HANDLAR DEN HÄR SAGAN OM EGENTLIGEN?

Det handlar om tystnadskulturen som gynnar bedragarna. Om hysch, hysch där folket inte vågar säga sanningen utan står nertystade, skrämda och lydiga med krökta ryggar och hatten i hand.
ALLA ser vansinnet i det politiska styret och ledarskapet men ingen vågar säga sanningen. Så länge vi har det så får vi leva med vansinnet och en kriminell, självutnämnd ”elit”. I sagan om "Kejsarens nya kläder" så är den självutnämnda "eliten" bedragarna som syr "plaggen".

Jag har gått en ledarskapsutbildning och där fick vi göra personlighetstester där man fick se om man hade anlag för ledarskap. Det visade sig att jag var analytiskt lagd och hade lagomt mycket driv i min personlighet för att utgöra en klok och balanserad ledare, kapabel till välavvägda beslut och även har förmågan att delegera, och involvera andra, på ett klokt sätt.
Det fanns en kvinna i klassen som hade enorma ledarskapsförmågor. Hon ville LEDA och hon hade ett enormt driv för att få MAKT. Vad hon saknade var en vision. Hon ville bestämma och ha makt – men saknade anledning och vision. Den här typen av ledare har enormt vassa armbågar och är beredda att gå över lik för att få den makt de älskar. Det är den här typen av ledare som armbågar, manipulerar och konspirerar sig fram till maktpositioner överallt i samhället.
Det är också den här typen av ledare som avvecklar tjänstemannaansvaret så att de får utöva sitt inkompetenta ”ledarskap” utan inskränkning. Och detta leder naturligtvis till att vi får ett ”ledarskap” som har kriminella anlag.
Den första lagen de bryter är Svea rikes lag, regeringsformen den första paragrafen som lyder;
1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.
Det innebär att så länge vi fortsätter leva i tystnadskulturen så får vi leva med det politiska vansinnet, ett inkompetent styre och en kriminell, självutnämnd ”elit” (där vi har Mona Sahlin som ett tydligt exempel och Carl Bildt som ett mindre tydligt exempel på bedragare som syr kejsarens nya kläder.)
”Det farliga är inte de ondas ondska – utan de goda människornas tystnad” sa Martin Luther King.
Vad vi behöver göra är alltså att som den lille pojken i sagan säga sanningen om alltings tillstånd och förklara att ”Kejsaren är naken” men vi behöver vara långt mer vaksamma än så - och inte ens släppa in bedragarna som vill lura på oss sina "fina tyger".
Vi behöver göra om svenskt statsskick i grunden och återinföra tjänstemannaansvaret omgående. Vi behöver införa digitala omröstningar och se till att regeringsformens första paragraf efterlevs - på riktigt.

Vi behöver göra en grundlig analys och sätta in åtgärder så att sagan får ett annat slut med en kejsare vid sina sinnens fulla bruk - och bedragare bakom lås och bom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar