3 maj 2015

Avundsjuka, Egocentrering och Realism. Politikens drivkrafter.

Det är en märklig Värld. En Värld där avundsjuka och egocentrering styr i parlament och riksdagshus.

De avundsjuka människorna avundas de vackra, lyckliga, rika, fria och intelligenta - och försöker utforma en värld där de kuvar och förstör det som de avundas.
Kommunism drivs av avundsjuka.
Genom tiderna har de fängslat och mördat fritänkare och intellektuella, intelligenta människor.

Högerfallangen styrs av själviskhet och egocentrering. De behöver andras lidande för att kunna slå sig för bröstet i sin inbillade överlägsenhet. De roffar åt sig på andras bekostnad, stjäl och skövlar.

I Sverige har dessa båda ytterlighetsåskådningar gaddat ihop sig för att bekämpa det de båda - Avund och Ego - avskyr mest; En realistisk åskådning.


Realism inom politiken innebär på en intellektuell nivå att man förstår att man inte kan få allt, inte kan förse sig själv på andras bekostnad.
Realism innebär att man tar de beslut som är bäst för ALLA människor; svaga som starka, fattiga som rika.

Detta är vad avundsjukan vill motverka för avundsjukan tål ju inte det som är gott för alla - eftersom avundsjukan då inte kan trycka ner eller kuva någon under sig själv. Och Egocentreringen hatar realismen eftersom realismen säger att man inte kan roffa åt sig för egen del, gå över lik och skövla allt omkring sig i sin girighet.

Avundsjukan vill framstå som god.

Till exempel vänder avundsjuka kvinnor - som avundas vackra kvinnor - detta till nått som framstår som "gott" genom att förklä avundsjukan till Feminism när de påstår att det är feministisk ideologi att vilja förbjuda vackra kvinnor i reklam och på reklampelare.
Det ÄR avundsjuka och ingenting annat.

Egocentriska politiska ideologier försöker framstå som "goda" genom att kalla själviskheten för "frihet" - friheten att roffa åt sig, stjäla och förgöra.

Dessa båda ideologiska strömningar försöker dölja sin sanna natur genom att förklä sig. Vare sig de kommer från höger eller vänster försöker de dölja sanningen om sig själv, en Ulv i fårakläder.

En sund och väl fungerande människa lider inte av det vackra, av det begåvade, det fria, det glädjefyllda.
En sund människa lider av att se andra lida.
En sund människa fokuserar på det som är viktigt och strider i rätt krig.
En sund människa söker realistiska lösningar på verkliga problem.

Deborah Englund
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar